Na snimanju sa  Dru Barimor preživeo sam tri  tajfuna

Izvor: Blic, 21.Dec.2010, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na snimanju sa Dru Barimor preživeo sam tri tajfuna

Stefan Kapičić, jedan od naših najuspešnijih glumaca u svetu, nedavno je završio sa snimanjem velikog holivudskog projekta, filma „Everybody Loves Whales“ u režiji Kena Kvapisa. U filmu osim našeg Stefana igraju Dru Barimor, Kristen Bel, Džon Krasinski. U ekskluzivnom intervjuu za „Blic“ Stefan priča o snimanju na Aljasci.

- Raditi za „Universal pictures" i „Working Title" je definitivno jedan od najlepših događaja u mojoj karijeri, ujedno i najuspešniji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Biti deo takve ekipe i još dobiti bonus da snimaš na Aljasci je stvarno poseban utisak. Ono što bi ipak izdvojio kao najdraže iz celog projekta je saradnja sa rediteljem Kenom Kvapisom na čije insistiranje sam i dobio ovu ulogu, koja je za film od velikog značaja.

Koja je priča filma?

- Radnja filma bazira na istinitom događaju koji se dogodio u Barou, na Aljasci, u oktobru '88. godine. Film prati istinitu priču o tri zarobljena kita ispod glečera u Arktičkom okeanu, oblasti koja je pod upravom SAD. Priča je interesantna jer se dogodila u periodu hladnog rata između Amerike i Rusije, a baš u tom periodu, u moru Arktičkog okeana, lokalni Eskim iz grada Barou primećuje tri zarobljena siva kita ispod lednika, koja ne mogu da se oslobode. Tada počinje dvonedeljna drama koja se odvija za vreme geopolitičkih promena dve vodeće sile Rusije i Amerike, kada Gorbačov iznosi svoju inicijativu za perestrojku, a Ronald Regan privodi kraju svoj drugi mandat. Zarobljeni kitovi privlače pažnju svetskih medija, te se više od sto pedeset svetskih novinara uputilo ka gradiću Barou. Amerikanci tada pozivaju ruski ledolomac u pomoć oko oslobađanja kitova.





Opširnije o ovome čitajte u izdanju Blica od srede, 22. decembra 2010. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.