Na skupštini DS najviše delegata iz centralne Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na skupštini DS najviše delegata iz centralne Srbije

BEOGRAD -

Organizacioni odbor za pripremu izborne skupštine Demokratske stranke zakazane za 10. novembar utvrdio je danas kvote po kojima će biti određen broj delegata na Skupštini te stranke, saznaje Beta u DS.

Prema saznanjima agencije Beta, Odbor je utvrdio da 15 odsto delegata daje Beograd, 24 odsto Vojvodina, šest odsto Kosovo i 55 odsto centralna Srbija

Kriterijumi za utvrđivanje kvota bili su izborni rezultat na parlamentarnim izborima i broj odbornika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je DS osvojio u lokalnim skupštinama, zatim broj članova stranke u pojedinim opštinama i broj plaćenih članarina.

Organizacioni odbor takođe je danas odlučio da će se na izbornoj skupštini glasati putem glasačkih listića, a ne elektronski, zbog zastoja u procesu glasanja koji se dogodio na prethodnoj Skupštini DS.

Odbor je odlučio da će na glasačkom mestu na Skupštini DS biti postavljena sigurnosna vrata da bi se onemogućilo unošenje elektronskih uređaja, poput mobilnog telefona, kojim bi mogao da bude snimljen glasački listić i tako narušena tajnost.

Neće biti dozvoljeno ni da se nepopunjeni listić iznese sa biračkog mesta, već će delegatima biti prepušteno da ga ubace u glasačku kutiju ili da ga pocepaju pred izbornom komisijom.

Jedinu zvaničnu kandidaturu za predsednika DS do sada je podneo predsednik beogradske opštine Vračar Branislav Kuzmanović, a najavljene su kandidature Borisa Tadića, Dragana Đilasa i Zorana Živkovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.