Na severu KiM dva požara lokalizovana

Izvor: B92, 06.Apr.2019, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na severu KiM dva požara lokalizovana

Kosovska Mitrovica -- Na nekoliko lokacija na severu KiM izbili su požari koji su zahvatili nisko rastinje i šumu.

Oko 16.00 casova na Malom Zvečanu na površini koja se granici sa naseljem Suncana Dolina izbio je požar koji je zahvatio površinu od blizu pola hektara niskog rastinja i šume, javio je TV Most.

Ekipe vatrogasnih Jedinica Zvecan i Kosovska Mitrovica su brzom akcijom uspele da lokalizuju ovaj požar.

Kako je za televiziju Most izjavio komandir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vatrogasne jedinice Zvečan Vladan Radomirović, požar je prema recima očevidaca pruzrokovan tako što je kamion koji se kretao u pravcu Zvečana zakačio električni vod koji se otkinuo i zapalio rastinje.

Još jedan požar desio se u 15.00 casova u Zvečanu, u kome je izgoreo trafo pored policijske stanice. Ovaj požar prouzrokovao je nestanak elektricne energije, a ekipe Elektodistribucije su brzo otklonile kvar.

I na lokaciji Bresnica desio se šumski požar kao i na deponiji u Kosovskoj Mitrovici. Sve vatrogasne jedinice su na terenu i u stalnoj pripravnosti, navodi tv Most.

Radomirović kaže da je ovo 75. požar od 1. marta i da je u vecini slucajeva uzrok ljudski faktor.

On je još jednom apelovao na građane da vode računa kako ne bi ugrozili svoju i bezbednost građana.

Dodaje da će za svaku nepažnju, odnosno izazivanje požara biti primenjene stroge kazne po Zakonu o zaštiti od požaru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.