Na raspravi o budžetu bez govora o budžetu

Izvor: N1 televizija, 09.Dec.2016, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na raspravi o budžetu bez govora o budžetu

Peti dan, narodni poslanici raspravljaju o predlogu budžeta za narednu godinu. I peti put zaredom, sve druge teme, osim one koja je na dnevnom redu, više okupiraju pažnju poslanika.

I danas, kao i prethodni dan, najžustrija rasprava vođena je oko plata Saše Jankovića i Rodoljuba Šabića.

Danas je na dnevni red stigao amandman poslanika SNS-a kojim se traži smanjenje plata povereniku.

"Hajde da vidimo koliko neurohirurzi u ovoj državi zarađuju. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Pa nemojte da mi kažete da je njihov posao neki bezvezan posao i da oni mogu da operišu ljude za 120-130.000 dinara, a da poverenicima za 400.000 dinara mi ugrožavamo njihovu samostalnost i njihov posao?". pitala je predsednica narodne skupštine Maja Gojković.

Poslanik SDS Marko Đurišić kaže da se ne radi o plati, nego o napadima koji traju već dve godine.

Ljubiša Stošić (SNS): "Što se tiče tih reklama za predsedničke izbore, iimajte na umu onu narodnu: "pevac koji rano kukuriče, obično završi u loncu".

"Vi ste tim hirurzima i profesorima smanjili plate za 10%. Slušamo ovde prenemaganja 7 minuta jao imaju visoke plate i ne može niko da ih dira. Može da dira, možete, ali onako kako treba, promenite zakon i smanjite plate, a to nećete da uradite, samo da biste imali način da vodite kampanju onako kako vi to jedino znate, najbesramnijim napadima na ljude već dve godine", kaže Đurišić.

Marinka Tepić, iz LSV kaže da je slična atmosfera koja je već jednom postojala.

"To kreiranje atmosfere naročito potpiruje ministar Aleksandar Vulin koji najaktivnije učestvuje od jutros u ovoj raspravi. Ja ću podsetiti da je vrlo slična atmosfera bila i uoči prredsedničkih izbora 2000. kada je šefica njegove tadašnje partije Mirjana Marković vrlo aktivno učestvovala u stvaranju atmosfere koja je dovela do toga da Ivan Stambolić dobije metak u telo", rekla Tepić.

Vulin je na to reagovao navodeći da mu je žao što poslanica to nije rekla na nekom drugom mestu jer bi je u tom slučaju tužio sudu.

"Jako mi je žao što ovo niste rekli na nekom drugom mestu da bih mogao da vas tužim sudu pa da razgovaramo, ali štiti vas autoritet ove govornice, pa shodno tome, da znaju građani Srbije, neću moći da dobijem zadovoljenje na sudu, ali probaću da ga dobijem ovde. Vrlo je zanimljivo da ste tako laki u, kako ste rekli, određivanju atmosfere za ubistvo Ivana Stambolića, u kojem sam pretpostavljam ja učestvovao? Jako lepo od vas. Žao mi je što ne znate ili ne želite da znate da je jedini čovek koji je pravio atmosfere za ubistvo i najavljivao takve stvari upravo vaš šef", kaže Vulin.

Lider "Dosta je bilo" kaže da "da nije bilo zaštitnika građana mi ne bismo mnogo toga saznali, i o Savamali, i o eferi helikopter, i o aferi povodom brata premijera za vreme Parade ponosa i mnogo drugih stvari".

Lider Nove stranke kaže da je istu platu zaštitnik imao godinama unazad, kao i poverenik.

"Zaštitnik građana, zaštitnik za ravnopravnost i poverenik imaju toliko velike plate godinama, deceniju...To samo neko ko je jako glup ili jako zao može tek sad da se seti, a ja ne vidim da je ovde bilo ko zao", kaže Zoran Živković.

Izvor: RTS

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.