Izvor: TvojPortal.com, 20.Sep.2012, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na posao se vraća 303 sudija

Tvoj portal   Visoki savet sudstva doneo je danas odluku o vraćanju 303 sudija na svoje dužnosti, saopšteno je iz Ministarstva pravde. Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković rekao je da je time u potpunosti ispoštovana odluka Ustavnog suda o vraćanju sudija i tužilaca na svoje dužnosti. Kako se navodi, sudije koje nisu našle svoje mesto nakon reizbora iz 2009. godine, ponovo će se vratiti u sudske većnice.


"Članovi Saveta sastali su se i doneli ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << vrlo važnu odluku, koja je samo jedan u nizu koraka u procesu ispravljanja loše reforme pravosuđa u Srbiji. Ističem da na svima nama, kako članovima Visokog saveta, tako i sudijama, leži odgovornost da svim građanima Srbije omogućimo dostupnost pravdi na fer i pravedan način", kazao je Selaković, a navodi se u saopštenju.
On je rekao da cge oni koji ne budu poštovali Ustav i zakon biti najstrože sankcionisani. Ustavni sud Srbije je 18. jula usvojio ustavne žalbe neizabranih sudija i naložio Visokom savetu sudstva da ih vrati na funkcije na kojima su bili do opšteg izbora 2009. godine.
Ministarstvo pravde je juče saopštilo da je Državno veće tužilaca odlučilo da se u skladu sa odlukom Ustavnog suda Srbije na posao vrati 122 javnih tužilaca i njihovih zamenika.
Izvor:dnevnik.rs

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbornici Nove Varoši traže povratak suda

Izvor: Kurir, 20.Sep.2012

Poslednja reforma nije dala željene rezultate jer smo umesto veće ažurnosti sudova i uštede dobili skupu "pravdu na točkovima", rekao na sednici podnosilac inicijative Radivoje Bujišić..NOVA VAROŠ - Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš jednoglasno su danas od Ministarstva pravde zatražili...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.