Na pijaci prodavali kobasice od crkotina

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pijaci prodavali kobasice od crkotina

Zamenik direktora JKP "Gradske pijace" Saša Rokvić rekao je da osobe privedene u okolini Zemunske pijace zbog prodaje mesa uginulih životinja nisu registrovani prodavci pijace "Zemun".

Foto: Ilustracija

"Ovi prodavci mesa sa deponije nisu zakupci na pijaci 'Zemun', nemaju tezgu, niti su je ikada imali. B.J. i M.M. su prodavci na 'divljoj' pijaci u okolini pijace 'Gornja varoš' i, po izjavama legalnih trgovaca, vrše prodaju iz gepeka automobila već duže vreme“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izjavio je Rokvić.

 

Slučaj je otkriven pošto su osumnjičeni po drugi put automobil napunili pokvarenim mesom sa stočnog groblja u opštini Šid, od kojeg su planirali da prave mesne prerađevine! Prvi put im je pošlo za rukom da prodaju kobasice, pa su ponovo hteli da zarade.

 

Predsednik Privremenog veća Siniša Mali podsetio je danas da je posle medijskih natpisa o nelegalnoj prodaji mesa sumnjivog porekla, grad odmah reagovao i uspostavio vanrednu kontrolu.

 

"Ovo pitanje nije samo problem grada Beograda, čija to zapravo i nije nadležnost već i pitanje koordinacije sa republikom. Mi smo hitno reagovali, jer nam je zdravlje sugrađana najvažnije i to će pitanje sigurno biti jedan od pririteta u narednom periodu" rekao je Mali.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.