Na mesto u vrtiću čeka 400 najmlađih Novopazaraca

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na mesto u vrtiću čeka 400 najmlađih Novopazaraca

Predškolska ustanova "Mladost" u Novom Pazaru, koja u svom sastavu ima pet vrtića, godinama ni približno ne zadovoljava potrebe grada. Na mesto u vrtiću čeka se više od godinu dana, a lokalna samouprava, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, čini sve da taj problem ublaži.
Više od 400 mališana na listi čekanja za mesto u jednom od pet vrtića Predškolske ustanove "Mladost" u Novom Pazaru. Neki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su na listi čekanja duže od godinu dana.

Predškolska ustanova "Mladost"  može da primi samo 35 odsto ukupnog broja dece čiji roditelji ispunjavaju zakonske normative.
"U toku prošle radne godine u našim objektima je bilo 2.800 dece", ističe  Sabina Hočanin, direktor Predškolske ustanove "Mladost". "Trenutno u našim objektima ima blizu 1.500 dece. Pripremno predškolski program je, upis je u toku, tako da početkom ove radne godine očekujemo i veći broj nego što je bio prošle godine. Naše grupe su brojne iznad normativa. Svaka grupa, pojedine grupe broje čak i do četrdesetoro dece."
Izgradnja šestog objekta Predškolske ustanove "Naše dete" koji je u završnoj fazi omogućiće prijem 150 mališana, a vrtić "Naše dete", jedan od najstarijih objekata, obnoviće se od temelja.
"Vrtić ‘Naše dete’, gde očekujemo veliku pomoć Ministarstva prosvete i Svetske banke i gde smo dobili obećanje od pomoćnice u Ministarstvu prosvete Vesne Nedeljković da je Novi Pazar prvi na listi prioriteta za izgradnju novog vrtića koji trenutno ima šest učionica, a dobiće šesnaest učionica", navodi Ulefeta Demović iz Sektora za obrazovanje Grada Novog Pazara.
Ekonomska cena u Predškolskoj ustanovi "Mladost" je 3.782 dinara, s tim što lokalna samouprava finansira 80 odsto troškova.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.