Na ivici novog rata? Oglasio se lider države

Izvor: B92, 01.Jan.2024, 08:38

Na ivici novog rata? Oglasio se lider države

Severnokorejski lider Kim Džong Un rekao je danas da je oružani sukob na Korejskom poluostrvu sve bliži.

On je istakao da je situacija na ivici oružanog konflikta i da bi do okršaja moglo da dođe u bilo kom trenutku, preneli su severnokorejski mediji.

Kim je to izjavio na susretu sa komandantima severnokorejske vojske u zgradi Centralnog komiteta vladajuće Radničke partije, navodi severnokorejska agencija KCNA.

Tokom sastanka, Kim je detaljno analizirao, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako se navodi, "kritično bezbednosno okruženje na Korejskom poluostrvu kako dolazi na ivicu oružanog sukoba kako odmiče vreme, kao i zbog prirode SAD i ostalih poteza neprijateljskih snaga", preneo je Jonhap.

"On (Kim) je rekao da situacija nalaže da se još više zaoštri mač, zbog bezbednosti i mira u Severnoj Koreji, i da se usavrši odgovor vojske", piše KCNA.

Kim je rekao i da "sukob može da se desi u bilo koje vreme".

"Što je korejska revolucija dinamičnije napredovala, to sve više američki imperijalisti i južnokorejska vojska očajnički pokušavaju da zaustave. Ukoliko se neprijatelj opredeli za vojnu konfromtaciju i provokaciju Severne Koreje, naša vojska treba da im zada smrtonosni udarac, da ih totalno uništi, koristeći najoštrije mere i potencijale, bez trunke oklevanja", dodao je Kim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.