Na današnji dan umro je Patrijar Pavle

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na današnji dan umro je Patrijar Pavle

Danas je osma godišnjica smrti poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Pavla. Preminuo je na današnji dan 2009. godine na Vojnomedicinskoj akademiji, gde je proveo poslednje dane na lečenju.

Patrijarh Pavle je na mestu poglavara Srpske pravoslavne crkve proveo 19 godina: Izabran je 1. decembra 1990. godine, kada je zamenio bolesnog patrijarha Germana.

Njegovoj sahrani prisustvovalo je oko 600.000 ljudi, a sahranjen je u porti manastira u Rakovici.

Ostao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je upamćen kao duhovni orjentir srpskog naroda. Patrijarh Pavle - skromni čovek iz kojeg je progovarala mudrost.

Toliko je bio skroman da ni u manastiru jedno vreme nisu znali da je izabran za episkopa.

Nikada nije imao kola ni telefon...”Kome sam potreban, neka mi piše”, govorio je.  Imao je veliku ljubav prema ljudima, ali nije voleo neradnike i pušače. Podizao je kuće sirotinji sa Kosova.

Škrt je bio prema sebi, a izdašan pomažući drugima u stradanju, nevolji, patnji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

FOTO+VIDEO: Pavle je za nas svetac

Izvor: Večernje novosti, 15.Nov.2017

U rakovičkom manastiru u sredu obeležena osma godišnjica smrti omiljenog patrijarha Srpske pravoslavne crkve. Više stotina vernika celog dana palilo sveće i celivalo grob počivšeg poglavara NA stotine vernika iz cele Srbije okupilo se u sredu u Manastiru Svetog arhangela...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.