Na aukciji prva venčanica Elizabet Tejlor

Izvor: Blic, 25.Maj.2013, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na aukciji prva venčanica Elizabet Tejlor

Venčanica koju je holivudska ikona Elizabet Tejlor nosila na svom prvom venčanju sa naslednikom hotelskih lanaca Konradom Hiltonom 1950. godine, biće prodata na licitaciji idućeg meseca u Londonu, saopštila je danas aukcijska kuća Kristi.

Dugu, elegantnu haljinu od satena je za tada 18-godišnju glumicu kreirala holivudska dizajnerka Helen Rouz.

Venčanica, poklon filmskog studija MGM, procenjena je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 50.000 funti (75.000 dolara). Rouz je, takođe, dizajnirala i haljinu Grejs Keli za njeno venčanje sa princem od Monaka.

U doba udaje za Hiltona, Liz Tejlor je već iza sebe imala dugu glumačku karijeru. Samo godinu dana kasnije, dobiće svoju prvu nominaciju za Oskara u kultnoj američkoj melodrami "Mesto pod suncem" u kojem joj je partner bio Montgomeri Klift.

Među svatovima tog njenog prvog venčanja bili su Džindžer Rodžers, Fred Aster, Ester Vilijams, Džin Keli i mnogi drugi tada najpoznatiji holivudski glumci.

Lis Tejlor, koja je umrla 2011. u 79. godini, udavala se osam puta, od kojih dva puta za Ričarda Bartona.

Njena karijera, koju je započela sa 12 godina ulogom u filmu "Nacionalni somot", trajala je punih sedam decenija.

Pet puta je nominovana za Oskara, koji je dva puta osvojila za filmovima "Baterfild 8" (1960) i "Ko se boji Virdžinije Vulf?" (1966).

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na aukciji prva venčanica Elizabet Tejlor

Izvor: Poznati.info, 25.Maj.2013

Venčanica koju je holivudska ikona Elizabet Tejlor nosila na svom prvom venčanju sa naslednikom hotelskih lanaca Konradom Hiltonom 1950. godine, biće prodata na licitaciji idućeg meseca u Londonu, saopštila je danas aukcijska kuća Kristi...Dugu, elegantnu haljinu od satena je za tada 18-godišnju...

Nastavak na Poznati.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.