Na Zlatiboru počinje dvodnevni Sabor trubača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Zlatiboru počinje dvodnevni Sabor trubača

Na Zlatiboru danas počinje dvodnevni 46. Sabor trubača sa smotrom narodnog stvaralaštva, koji se i ove godine održava na Kraljevom trgu.

Prvog dana manifestacije na bini Kraljevog trga od 18.30 časova nastupaju KUD "Zlatibor", frulaš Aco Marković iz Sirogojna, pevačka grupa "Raspevani Zlatibor iz Rožanstva i izvorna pevačka grupa Tornik" iz Jablanice.

U 20.00 časova posetioce ove manifestacije očekuje koncert Goce Lazarević a nakon toga u 21 čas nastupiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prošlogodišnji pobednik zlatiborskog sabora duvački orkestar Ivana Jovanovića iz Užica i Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte, saopštili su organizatori.

Glavni saborski dan je sutra, kada program počinje trubačkom budilicom od 8 časova, kojom će svi orkestri učesnici probuditi zvucima trube goste i meštane Zlatibora i Čajetine.

Od 16 časova je svečani defile duvačkih orkestara.

Takmičenje trubačkih sastava zapadne Srbije ,Zlatibore, moj zeleni bore, koje je i predtakmičenje za Dragačevski sabor u Guči, počinje u 17 časova na Kraljevom trgu.

Ove godine takmiči se šest orkestara iz svih delova Srbije.

U revijalnom delu nastupiće orkestar Miroslava Đunisijevića iz Arilja.

Ovu manifestaciju, koja je bezmalo pola veka letnja tradicija Zlatibora, organizuje Sportski centar Čajetina, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.