Na Zlatiboru 25 centimetara snega, na Kopaoniku 12

Izvor: Studio B, 27.Nov.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Zlatiboru 25 centimetara snega, na Kopaoniku 12

Prema izveštaju Republičkog Hidrometeorološkog zavoda, u 15 časova sneg pada na području Kopaonika, Zlatibora, Crnog vrha, Sjenice, Kuršumlije, dok susnežice ima u Loznici i Valjevu.

Slab sneg pada na području Kragujevca, Kraljeva, Kuršumlije i Kruševca.

Na Kopaoniku je izmereno minus pet stepeni Celzjusa, na Crnom vrhu  minus tri, a na Zlatiboru i u Sjenici minus dva stepena.

Visina snežnog pokrivača na Zlatiboru iznosi 25 centimetara, na Crnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vrhu 24, na području Sjenice i Tutina 15, a na Kopaoniku 12 centimetara.

Prema informacijama Auto-moto saveza Srbije, raskvašenog snega do pet centimetara ima na putevima u planinskim predelima Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Zaječara, pa je upotreba zimske opreme obavezna.

JP "Putevi Srbije" apelovalo je danas na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni zbog očekivanog formiranja snežnog pokrivača u zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

 

Počelo osnežavanje staza na Kopaoniku i Zlatiboru

U ski centrima Kopaonik i Zlatibor pušten si u rad sistemi za veštačko osnežavanje, saopštila su danas "Skijališta Srbije".

Na Kopaoniku se osnežavaju staze Karaman greben, Pančićev vrh i Krst, a sistemi će raditi dok vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Na Kopaoniku trenutno pada sneg i visina prirodnog snega je oko 15 centimetara, a za dodatno osnežavanje staza uključeno je 15 mobilnih topova.

Sistem je pušten u rad sinoć, s obzirom da se temperatura vazduha spustila ispod minus pet stepeni, te su se stekli uslovi za proizvodnju veštačkog snega.

Sneg se pravi i u ski centru Tornik na Zlatiboru, gde se osnežavaju staze Zmajevac, Tornik i Čigota.

Te staze osnežava 12 topova i šest lansera, a visina prirodnog snega je oko deset centimetara, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.