Na Zlataru sve više gostiju

Izvor: RTS, 06.Sep.2019, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Zlataru sve više gostiju

Sa prošlogodišnjih 100.000 hiljada noćenja, Zlatar doživljava turistički preporod. Iako je letnja sezona na izmaku, broj gostiju se ne smanjuje. Tome doprinosi i povećanje smeštajnih kapaciteta kao i sadržaji koji planinu čine sve privlačnijom.
Čudesna „ruža vetrova" mediteranske i planinske klime zbog koje je ova planina na 1.500 metara nadmorske visine proglašena vazdušnom banjom, jedan je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od razlog zbog koga Zlatar doživljava novi turistički preporod.

"Planina, svež vazduh, prijatno, lepo, dobra hrana, prijatni ljudi, eto izbora da se dođe ovde. Kad vidite ovu šumu, dosta vam je, više vam ne treba, priroda je fantastična. Zato što je lepa priroda i zato što je mirno i lepo za decu", kažu gosti Zlatara.
Zbog svega što na ovoj planini i u njenom neposrednom okruženju, gosti iznova otkrivaju, na Zlataru se ovog leta tražilo mesto više.
"Kad sumiramo sve rezultate i aktivnosti koje smo sproveli u toku letnjih meseci, kroz implementaciju novih projekata i procentualno je bio veći broj ostvarenih noćenja nego u istom periodu prošle godine, možemo reći da je ova letnja sezona uspešno završena i da smo zadovoljni", kaže Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.
Poslednjih godina Zlatar, zanimljivim čine novi smeštajni kapaciteti i sadržaji, poput nedavno izgrađenog zip-lajna, izletišta, pešačke i biciklističke staze.

Za nekoliko dana, počinje izgradnja multifunkcionalnog stadiona za visinske pripreme a nedaleko i dečijeg igrališta. I to je tek deo novih sadržaja na Zlataru koji će biti u funkciji od iduće, letnje turističke sezone.
Dugo u senci drugih planinskih centara, uz nove sadržaje i unapređenje sportsko-rekreativnog, izletničkog i zdravstvenog turizma, Zlatar se ponovo vraća na turističku mapu Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.