Na Zlatarskom jezeru spasao celu porodicu

Izvor: Večernje novosti, 03.Avg.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Zlatarskom jezeru spasao celu porodicu

DA nam Mustafa nije priskočio u pomoć kada nam je čamac potonuo nasred Zlatarskog jezera, da čamcem nije "doleteo", ne znam šta bi bilo sa nas četvoro, mojom trudnom ćerkom Jasminom, unukom Vukom i zetom Markom. Ne znam koga bi odnele vode Zlatarskog jezera i da li bi iko od nas preživeo. Hvala Mustafi i Ognjenoj Mariji što su nas spasli. Ovaj datum ćemo sve četvoro i moje nerođeno unuče ceo život obeležavati kao drugi rođendan. Spasao je zapravo nas petoro. Ovako o drami koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u četvrtak, 30. jula, oko 20.15 dogodila na Zlatarskom jezeru govori Milomir Mićo Despotović (58) iz Užica. Tog dana sa ćerkom Jasminom Lazović (30) koja je u osmom mesecu trudnoće, unukom Vukom Milivojevićem (3) i zetom Markom Lazovićem (30), Mićo se kod Vizitorskog centra na Zlatarskom jezeru, ukrcao na prijateljev čamac i krenuo put svoje vikendice u Drulovića zalivu. - Ubrzo pošto smo krenuli, primetio sam da se sa čamcem nešto dešava - priča Despotović. - Kada smo bili oko 600 metara od obale, čamac je počeo velikom brzinom da tone i u sekundi smo se sve četvoro našli u vodi. Nismo znali šta nam se dešava, počela je da nas hvata panika, ostali smo bez glasa. A, onda je Vuk počeo da vrišti i viče, a potom i mi da zovemo u pomoć. Za to vreme Mustafa Tajo Kolenović, radnik Rezervata "Uvac", bio je dežurni čuvar na Zlatarskom jezeru. Odjednom je čuo, kaže, čoveka koji ga zove govoreći: "Tajo, neko se davi na pola puta između krsta u jezeru i restorana 'Sveti Nikola'". Odmah sam strčao do čamca, upalio ga i pojurio prema njima, budući da sam ih odmah video iako je bio već sumrak - priča Kolenović. - Prvo sam u čamac uvukao dečaka i ženu. A, kad sam video da je trudna, nisam mogao da verujem šta im se dešava. Srećom, za mnom je stigao još jedan čovek sa čamcem, pa smo Marka i Mića najpre izvukli na njegov, a posle prebacili na moj čamac. Ubrzo je na obalu stigla i Hitna pomoć i lekari su pregledali sve četvoro. Kada su mu lekari, kaže Kolenović, rekli da su svi dobro, odahnuo je. Najviše ga je, veli, uplašila pomisao da se trogodišnjem dečaku i trudnici moglo desiti najgore. ČAMDžIJA SAZNALI smo da je, ubrzo posle Mustafe, došao da nas spasavaVlade Zorić iz Beograda, naš komšija vikendaš - kaže Mićo. - Na Zorićev čamac najpre su izvukli zeta i mene. Ali, voleli bismo da znamo i imena još dvojice ljudi. Jedan je, kako smo saznali, sveštenik i on je Mustafi rekao da se utapamo, a drugi je zapravo treći čamdžija koji je takođe došao da ponudi pomoć. Voleli bismo da nam se jave, jer i njima smo beskrajno zahvalni. PREŽIVELI DESPOTOVIĆ i njegovi najbliži nemaju, kažu, dovoljno reči zahvalnosti. Mustafa je, ne kriju, njihov heroj. Najvažnije je da su svi preživeli, da je Jasmina dobro, da će Vuk nastaviti svoje detinjstvo i da će se cela porodica za mesec dana radovati prinovi. A ja sam samo učino jedino što sam u tom trenutku mogao, pomogao sam ljudima u nevolji - odgovara Kolenović.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Na Zlatarskom jezeru izbegnuta tragedija: Rendžer rezervata Uvac spasao trudnicu, dete i još tri osobe

Izvor: Blic, 03.Avg.2015

Rendžer „Rezervata Uvac“ Mustafa Kolenović-Tajo (62) pre dve večeri je u Kokinom Brodu kod Nove Varoši spasao četvoro Užičana koji su se davili u vodi Zlatarskog jezera. Među davljenicima je bila i trudnica Jasmina Lazarević (27) sa sinom Vukom starim četiri i po godine...Oni su od Vizitorskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.