Na Trgu nije nađena Stambol kapija, već...

Izvor: Mondo, 22.Nov.2018, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Trgu nije nađena Stambol kapija, već...

Prilikom rekonstrukcije Trga Republike pronađeni su ostaci bedema za koje se prvobitno pretpostavljalo da su ostaci Stambol kapije, koju je uklonio knez Mihajlo Obrenović 1866. godine. Ispostavilo se da je reč Virtemberškoj kapiji.

Foto: MONDO/Petar Stojanović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je utvrđeno da su na Trgu Republike tokom rekonstrukcije pronađeni ostaci Virtemberške kapije.

On je za Radio-televiziju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbije rekao da je grad Beograd juče dobio nalaze Zavoda za zaštitu spomenika, koji su pokazali da su tokom rekonstrukcije Trga Repbulike iskopani ostaci Virtemberške kapije.

Radovi na Trgu: Nađeni ostaci strašne Stambol kapije

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.