Na Institutu za onkologiju u Beogradu 12 zaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2020, 17:03

Na Institutu za onkologiju u Beogradu 12 zaraženih

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da su u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije 64 zdravstvena radnika bila zaražena novim koronavirusom, a da je na današnji dan taj broj 12.

On je tako odgovorio na pitanje novinara zašto je ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao juče da je desetak zaraženih na tom Institutu, a direktorka da ih je 65.

Gojković je uz to ukazao da su bolesnici koji imaju maligne bolesti najosetljivija populacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada je u pitanju Kovid 19.

"Zato smo od starta apelovali da se sami izoluju, da dolaze u kontakt sa što manje osoba, jer moraju da idu na hemioterapiju, na zračenje", rekao je Gojković.

On je rekao da ljudi koji rade na Institutu za onkologiju ne mogu da budu opremljeni opremom koja je u Kovid bolnicama, ne zbog toga što te opreme nema, već zato što to, kako kaže, nije svrsishodno.

"Ne možete opremiti ceo Institut za onkologiju da svi zaposleni hodaju u skafanderima ne zato što ih nema već zato što se to medicinski ne radi", rekao je Gojković.

Kako je dodao, takva je situacija i Nišu, i u Kragujevcu, i u Institutu za onkologiju Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.