Na Brezovici spasen nemački državljanin

Izvor: Mondo, 31.Dec.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Brezovici spasen nemački državljanin

Nemački turista Patrik Vaišelbaumer, koji se u kasnim večernjim satima u nedelju našao na najvišem vrhu Ski centra Brezovica, uspesno je spasen zahvaljujući pravovremenoj akciji Gorske službe za spasavanje - Dane tim Brezovica.

Foto: MONDO/Predrag Vujić ilustracija

Vaišelbaumer se nalazio na vrhu Piribreg na visini od 2542 metara, a u akciji spasavanja učestvovalo je oko desetak ljudi.

Akcija je izvedena u kratkom roku, nakon dobijenog poziva za pomoć.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Iz Dane tima su naveli da je spasilačka misija prošla bez problema iako im vremenski uslovi nisu ni malo išli na ruku.

Nakon duže potrage Patrik je spasen i sproveden do hotela Molika na skijalištu gde mu bila pružena prva pomoć. Pronađen u teškom stanju sa jakim promrzlinama" , rekao je Nenad Gligorijević iz Dane tima za Tanjug.

SPASENI: Srbi nedorasli crnogorskim gudurama

Dobro je, kazao je, da smo u akciju krenuli bez odlaganja i ja ovom prilikom zahvaljujem svim ljudima koji su učestvovali u akciji.

Nakon nekoliko časova potrage akcija je završena uspešno što je i najvažnije. Patrik je sada dobro",  rekao je Gligorijević.

Nemački turista je zahvalio svima koji se, kako je rekao, nisu štedeli i krenuli u njegovu potragu i ako su uslovi za tako nešto bili izuzetno teški.

Istakao je da je Ski-centar Brezovica, prelepa planina sa puno zimskih čari i da će trenutak i ljude koji su ga spasili pamtiti celog života.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nemac se izgubio na Brezovici, našli ga promrzlog FOTO

Izvor: Mondo, 31.Dec.2018

Nemački turista Patrik Vaišelbaumer, koji se u kasnim večernjim satima u nedelju našao na najvišem vrhu Ski centra Brezovica, uspesno je spasen zahvaljujući pravovremenoj akciji Gorske službe za spasavanje - Dane tim Brezovica...Vaišelbaumer se nalazio na vrhu Piribreg na visini od 2542 metara,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.