Na Batrovicma se čeka četiri sata, na Horgošu dva

Izvor: Blic, 15.Avg.2014, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Batrovicma se čeka četiri sata, na Horgošu dva

Zbog povećanog inteziteta saobraćaja, na graničnom prelazu Batrovci na izlasku iz Srbije čeka se četiri sata, dok se na ulasku u zemlju čeka pola sata, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova. Preporučuje se alternativni prilaz Šid koji vodi ka Vinkovcima.

Putnička vozila na izlasku iz Srbije na graničnom prelazu Bački vinogradi i Kelebija čekaju oko dva sata, dok se na izlasku iz zemlje na graničnom prelazu Šid čeka 150 minuta.

MUP >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodaje da se na graničnom prelazu Gostun na ulasku u Srbiju zbog pojačanog inteziteta saobraćaja čeka sat vremena, pa se preporučuje da se koriste grančne prelazi Jabuka ili Mehov Krš.

Na graničnom prelazu Preševo 50 minuta.

Putnička vozila na graničnom prelazu Horgoš na izlasku iz zemlje čekaju oko dva sata. Zbog velikih gužvi na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije, pripadnici Saobraćajne policije preusmeravaju vozače na petlji "Subotica- sever" da se isključe sa autoputa i preko Subotice idu ka graničnom prelazu Kelebija.

Bubanj potok

Na naplatnoj rampi Bubanj potok u prethodna dva-tri dana intenzitet saobraćaja u smeru iz Niša ka Beogradu je izuzetno povećan, na prolaz se čeka do 20 minuta, a očekuje se da će gužve potrajati do nedelje.

Pomoćnik šefa odseka za naplatu putarine Zoran Janković rekao je Tanjugu da je saobraćaj pojačan i zbog turista u tranzitu, te da se to dešava svake godine u ovom periodu.

Gužve će, kako je naveo, potrajati do popodnevnih sati u nedelju jer se tada u Beograd vraćaju i oni koji su negde otputovali za vikend.

Na samom graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz Srbije, stvorene su kilometarske kolone zbog kojih se na izlazak iz zemlje čeka više sati. U ovom momentu, vozilima nije moguće putovati od petlje "Subotica-sever" do Horgoša.

Navedeni režim saobraćaja prouzokovao je veće gužve i u samoj Subotici, a uglavnom se radi o automobilima sa inostranim tablicama.

Prema informacijama JP Putevi Srbije svi raspoloživi kanali za naplatu putarine su u funkciji, pa se ne očekuju duža zadržavanja od 15-tak minuta. Vozačima se savetuje da pripreme tačan iznos za naplatu putarine.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je promeljivo i teško predvidljivo, jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja česte promene sa tendecijom porasta u predstojećim danima vikenda.

Preporučuje se korišćenje manje frekventnijih prelaza sa Mađarskom kao što su Bački Breg i Kelebija, a samo za putnička vozila od 07.00 - 19.00 otvoreni su i prelazi Bajmok i Bački Vinogradi koje mogu koristiti osim državljane srpske i mađarske nacionalnosti i putnici iz EU. Švajcarske, Norveške i Irske.

Na prelazu sa Makedonijom zadržavanja su oko 30 minuta dok se na ulazu u Srbiju iz pravca Bugarske na Gradini čeka do sat vermena. U toku su radovi na modernizaciji sistema za naplatu putarine. Na snazi je privremeno usporenje saobraćaja na naplatnoj stanici Vrčin.

Radovi na putu

Od 4. avgusta počeli su radovi na rehabilitaciji mosta preko reke Belice na državnom putu I A reda broj 1, auto-put E-75, na deonici Batočina-Jagodina, u smeru Beograd-Niš. Radovi će se prvo izvoditi na desnoj saobraćajnoj traci auto-puta, u smeru Beograd-Niš, dok će se na levoj traci u zoni mosta saobraćaj

obavljatii dvosmerno.

Zbog izgradnje koridora 10 na delu puta IA reda broj 1. (auto-puta) 21. jula počeli su radovi u zoni petlje Grdelica. Isključenje za Grdelicu sa auto puta iz pravca Leskovca je pomereno par stotina metara pre sadašnjeg isključenja.

Na deonici Koridora 10 (državni puta IB-44) Vladičin Han-Vranje, između Gramače i Prevalca, saobraćaj je obustavljen i preusmeren na novoizgrađenu deonicu dugu 8,6 km.

Zbog završnih radova na rehabilitaciji mosta Beška preko Dunava na državnom putu I/A reda, Novi Sad-Beograd od 13. jula zatvoren je za saobraćaj. Iz pravca Novog Sada saobraćaj se preusmerava na novi most Beška na kojem se saobraćaj obavlja dvosmerno. Brzina je ograničena na 60 km/h uz zabranu preticanje duž cele deonice.

U okviru II faze izgradnje Obilaznice oko Beograda - petlja "Batajnica", zbog izvođenja radova na uklanjanju nadvožnjaka "Batajnica" i izgradnje pristupnih saobraćajnica, od 03. marta obustavljen je saobraćaj na pravcu Beograd-Novi Sad u oba smera u zoni nadvožnjaka "Batajnica".

Od 15. maja zbog radova na izgradnji koridora 10 na putu IA reda Leskovac-Vranje, na deonici između Male Kopačnice i Grdelice, brzina je ograničena na 30 kilometara na sat ka Leskovcu, a na 40 km/h ka Vranju.

Takođe su u toku radovi na proširenju ulivno-izlivnih rampi desne trake pravca Beograd-Vrčin i Vrčin-Niš. Od 23. jula počeli su radovi na postavljanju saobraćajne signalizacije na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75) kroz Beograd, od petlje "Zmaj" do mosta Gazela, u oba smera auto-puta (Novi

Sad-Niš i Niš-Novi Sad). Planirano vreme izvođenja radova je 45 dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Na Batrovcima se čeka četiri sata, na Horgošu dva

Izvor: Blic, 15.Avg.2014

Zbog povećanog inteziteta saobraćaja, na graničnom prelazu Batrovci na izlasku iz Srbije čeka se četiri sata, dok se na ulasku u zemlju čeka pola sata, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova. Preporučuje se alternativni prilaz Šid koji vodi ka Vinkovcima...Putnička vozila na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.