NWA, Deep Purple i Chicago ulaze u Kuću slavnih rokenrola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2015, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NWA, Deep Purple i Chicago ulaze u Kuću slavnih rokenrola

Čuveni hip hop bend NWA (Niggaz wit' Attitude), Deep Purple i Chicago su među muzičarima koji ce sledeće godine ući u Kuću slavnih rokenrola.

Kako prenosi BBC, na listi novoprimljenih članova su i Cheap Trick i Steve Miller.

NWA je predstavljen kao "revolucionarni bend" čiji su članovi, pre svega Dr Dre i Ice Cube, uspeli da od marginalizovanih autsajdera postanu svetske zvezde i jedan od najkontroverznijih glasova svoje generacije.

Britanski metal >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastav Deep Purple, najpoznatiji po numeri "Smoke on the Water", je zajedno sa grupama Led Zeppelin i Black Sabbath činio "sveto trojstvo" hard rok i metal zvuka, dok je američka grupa Chicago obeležila 1970-te svojom muzikom i hitovima poput "If You Leave Me Now", "Hard To Say I'm Sorry" i "Look Away", ističe se u saopštenju Kuće slavnih rokenrola.

Svi oni su izabrani na osnovu glasova više od 800 umetnika, istoričara i predstavnika muzičke industrije, a osnovni kriterijum, pored uticaja na razvoj rokenrola, je da su objavili svoj prvi materijal pre najmanje 25 godina.

Svečani prijem u Kuću slavnih rokenrola, koja se nalazi u Klivlendu, biće održana u aprilu 2016.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Deep Purple, NWA i Chicago ulaze u Kuću slavnih rokenrola

Izvor: Radio 021, 19.Dec.2015, 10:27

Deep Purple, Chicago i hip hop bend NWA (Niggaz wit' Attitude) nalaze se među muzičarima koji ce sledeće godine ući u Kuću slavnih rokenrola...Na listi novoprimljenih članova su i Cheap Trick i Steve Miller...NWA je predstavljen kao "revolucionarni bend" čiji su članovi, pre svega Dr Dre i Ice...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.