NVO Vojvođanski klub za promenu Ustava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO "Vojvođanski klub" za promenu Ustava

NOVI SAD - Nevladina organizacija Vojvođanski klub ocenila je danas da uz usvajanje Statuta Vojvodine, pokrajinski parlament treba da inicira i promenu Ustava Srbije.

"Donošenje Statuta je idealna prilika da se pokrene inicijativa za donošenje novog Ustava i promenu ustavnog položaja Vojvodine u ustavnom sistemu Srbije", navodi se u saopštenju Vojvođanskog kluba.

Ta nevladina organizacija ocenila je da je vreme koje je ostavljeno za javnu raspravu o Nacrtu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Statuta Vojvodine "izuzetno kratko".

"Najveći broj građanki i građana Vojvodine neće biti u mogućnosti da se upozna sa tekstom Nacrta", navodi se u saopštenju.

Kako je ranije najavljeno, nakon javne rasprave, Statut Vojodine bi trebalo da se 14. oktobra nađe pred pokrajinskim poslanicima.

Ukoliko bude usvojen u Skupštini Vojvodine, Statut će biti upućen Skupštini Srbije na potvrđivanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.