NURDOR: Širom Srbije biće obeležen Dan dece obolele od raka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2020, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NURDOR: Širom Srbije biće obeležen Dan dece obolele od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR i ove godine će 15. februara povodom Međunarodnog dana dece obolele od maligniteta u 30 gradova organizovati skupove, a sva sredstva prikupljena tom prilikom biće usmerena na izgradnju još jedne Roditeljske kuće.

NURDOR navodi da im je cilj da 15. februara celu Srbiju pretvore u zagrljaj jer su od dece koja su lečena naučili koliko je zagrljaj važan i koliko može pomoći.

Tim povodom pozivaju sve građane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i medije da 15. februara pruže podršku oboleloj deci.

Centralna manifestacija pod sloganom "Zagrli snažno!" biće na novosadskom Trgu Slobode od 12 do 14 sati. Izlečena deca će u 13 sati, poslati jedno srce i mnogo zagrljaja podrške svima koji se leče.

NURDOR podseća da godinama radi na unapređenju pedijatrijske onkologije kako bi taj sektor u Srbiji bilo nalik onom u razvijenim zemljama.

Pored toga, NURDOR godinama nastoji da unapredi odnos društva prema problemima obolele deca i njihovih porodica.

"U protekloj godini smo značajno radili na tom pitanju, posebno kroz kampanju Pruži korak u kojoj je učestvovalo više od 560.000 ljudi i preko 60 donatora", navodi NURDOR i dodaje da je obezbeđeno pola miliona evra za novu Roditeljsku kuću u Beogradu i da je cilj još jedna.

Nova kuća će trajno rešiti pitanje potreba za smeštajem obolele dece i njihovih roditelja koje zbog lečenja moraju duže da budu u Beogradu.

Humantirane akcije NURDOR-a biće organizovane u Nišu, Novom Sadu Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Priboju, Knjaževcu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu, Ubu, Rekovcu, Prijepolju, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Vranju, Lebanu, Lazarevcu, Kruševcu, Prokuplju, Novom Pazaru, Boru, Gornjem Milanovcu i Vrnjačkoj Banji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.