Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2015, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS podnosi prijavu protiv TV Hepi

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštila je danas da će protiv TV Hepi podneti prijavu Regulatornom telu za elektronske medije (REM) jer su grubo narušila Etički kodeks i Zakon o elektronskim medijima, optužujući bez predočavanja ikakvih dokaza, predsednicu Privednog sudu u Pančevu Sperancu Jančić da "kontinuirano sprovodi organizovane kriminalne radnje".

NUNS ocenjuje da je nedopustiv postupak TV Hepi koja je, 2. i 3. novembra u kontinuitetu emitovala kajron >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u kome, osim toga, poziva gledaoce da ovoj televiziji dostave sva saznanja o nezakonitim postupcima sudije Jančić i njenog supruga.

NUNS podržava napore svih medija koji izveštavaju o korupciji na profesionalan način i u skladu sa novinarskim standardima i poziva uredništvo i vlasnika TV Hepi Predraga Rankovića Peconija da se pridržavaju Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga i ne zloupotrebljavaju televiziju zarad ličnih obračuna.

Kolegijum suda u Pančevu saopštio je da su napadi TV Hepi na sud "rezultat nezadovoljstva sudskom odlukom" u sporu preduzeća Viacom Tim iz Beograda i Luke Dunav iz Pančeva, koju je donela upravo predsednica suda Speranca Jančić i koju je potvrdio i Prvredni apelacioni sud.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.