Jovanović brani Biljanu Srbljanović

Izvor: B92, 19.Jan.2013, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović brani Biljanu Srbljanović

Beograd -- Na pretnje spisateljici Biljani Srbljanović reagovao je lider LDP Čedomir Jovanović rekavši da je ona izložena neljudskim pretnjama i pozivom na linč.

"Neljudske uvrede i pretnje kojima je izložena Biljana Srbljanović kroz neshvatljiv bes i poziv na linčovanje dokaz su da je javni i politički prostor u Srbiji, uz odobravanje i asistenciju, kukavičluk i nemoć vlasti i dela medija, postao nepodnošljivo nasilan", ocenio je Jovanović.

Ističući da "živimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u atmosferi u kojoj su nasilje i pretnje legitimna kompenzacija kojom se izbegava odgovornost za nacionalne poraze", Jovanović je ukazao da "obračun sa jednom od najznačajnijih ličnosti naše savremene kulture, kako domaća javnost ali i svet doživljavaju Biljanu Srbljanović, nije i ne sme da bude samo njen lični problem".

Po Jovanoviću, "samozvani zaštitinici falsifikovanih nacionalnih interesa, obračunavajući se sa njom, vode rat sa svima kojima je njen glas ohrabrenja i razuma potreban", a "svaka reč kojom Biljana Srbljanović i svi drugi poput nje ukazuju na zlo koje nam se vraća, vrhunski (je) patriotizam i izraz brige za budućnost Srbije i ljudi u njoj".

Zbog kritika Biljane Srbljanović na račun Vuka Jeremića, na njen tviter nalog stiglo je na desetine pretnji i uvreda.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NUNS osudilo pretnje Biljani Srbljanović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2013, 14:06

BEOGRAD -..Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje vulgarne uvrede i otvorene pretnje nasiljem spisateljici Biljani Srbljanović upućene preko društvenih mreža, ali i u komentarima na sajtovima pojedinih medija, pre svega online izdanja Blica...NUNS podseća medije da snose...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.