NUNS i NDNV: Pronaći napadača na novinara Matorčevića

Izvor: B92, 10.Okt.2018, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS i NDNV: Pronaći napadača na novinara Matorčevića

Beograd -- NUNS i NDNV osudili napad na glavnog i odgovornog urednika internet portala iz Grocke "Žig Info" Željka Matorčevića i zatražili da se hitno pronađe napadač.

Matorčevića je, kako su saopštili Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine, juče na Kružnom putu u Leštanima kod Beograda napao neidentifikovani mladić koji ga je prvo pratio, zatim iznenada udario u potiljak, a kada je Matorčević pao na zemlju, nastavio je da ga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udara.

U napadu je Matorčević zadobio teže telesne povrede, te će zbog preloma jagodične kosti u narednim danima biti operisan.

Kako je Matorčević u pisanoj izjavi za portal "Žig Info" naveo, prethodnih godina je taj portal podnosio više krivičnih prijava, "a u poslednjoj čak i naveo ime i prezime lica, kao i od koga je angažovan za neku vrstu upozorenja za" par njih koji rade na tom portalu, zbog, kako ističe, bavljenja istraživačkim novinarstvom.

Prema njegovim rečima, na te prijave uglavnom nije odgovarano ;ili su stizali odgovori da se prijava odbacuje, zbog toga što nije bilo više pretnji.

NUNS i NDNV zahtevaju od policije i drugih nadležnih institucija da preduzmu sve mere kako bi što pre identifikovali napadača i utvrdili motive tog nasilničkog čina.

U NUNS-ovoj bazi napada, pritisaka i pretnji novinarima, ovaj slučaj je 62. zabeleženi incident od početka godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UNS: Pronaći napadača na urednika Žig Info portala

Izvor: B92, 10.Okt.2018

UNS traži da policija pronađe napadača i utvrdi okolnosti napada koji je danas prijavio glavni i odgovorni urednik portala „Žig Info“ Željko Matorčević...Kako je Matorčević rekao UNS-u, on je jutros u Leštanima fizički napadnut i nanete su mu teže telesne povrede...„Mladić star oko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.