NUNS: Milioni za Pink poslovna tajna

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Milioni za Pink poslovna tajna

Beograd -- NUNS smatra da je neprihvatljiv stav Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza da podatke o kreditu kompaniji Pink internešenal proglasi poslovnom tajnom.

NUNS je saopštio da je Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) uputio Agenciji, na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja, zahtev da se dostave svi ugovori koje je AOFI sklapala sa kompanijom Pink internešenal, kao i obaveštenje da li je kompanija Željka Mitrovića ispunila obaveze iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugovora.

Agencija je potvrdila da je ta kompanija njen klijent, da ima višegodišnje zaključene izvozne poslove i da uredno servisira svoje obaveze.

"Ostali traženi podaci u vezi s kompanijom 'Pink international', kaže se u odgovoru, u skladu sa zakonom i internim aktima, predstavljaju poslovnu tajnu", saopštava NUNS.

NUNS upozorava da je Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza zatvoreno akcionarsko društvo čiji je je jedini akcionar Republika Srbija i da raspolaže javnim sredstvima. Sama ta činjenica obavezuje AOFI da sve podatke o poslovanju učini dostupnim javnosti.

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović upozorila je da je Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza je u 2014. dala TV Pink milionski kredit za refinansiranje.

CINS je, povodom odbijanja AOFI da dostavi tražene podatke, uputio žalbu povereniku za informacije od javnog značaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.