NSZ: Povratak neposrednom kontaktu sa nezaposlenima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 15:49

NSZ: Povratak neposrednom kontaktu sa nezaposlenima

Nacionalna služba za zapošljavanje vraća se neposrednom radu uz lični kontakt sa nezaposlenima i tražiocima posla, a poštovaće se mere nošenja maski i održavanja fizičke distance, saopšteno je danas.

Redovna javljanja nezaposlenih i individualni razgovori obavljaće se isključivo uz lično prisustvo lica koja traže zaposlenje, saopštio je NSZ.

U skladu sa novim epidemiloškim merama preporučenim od Kriznog štaba biće sprovođene i sve druge aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje su do sada bile u smanjenom obimu, ili se nisu sprovodile.

NSZ će nastaviti da korisnicima omogućava da se lično, putem pošte ili elektronski, prijave na evidenciju tražilaca zaposlenja i podnesu zahtev za novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti.

Elektronski ili putem pošte moći će da se podnose zahtevi za procenu radne sposobnosti, za izdavanje uverenja iz evidencije nezaposlenih, za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje dozvola za rad strancu i za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viškova zaposlenih u firmama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nacionalna služba za zapošljavanje ponovo direktno radi sa korisnicima

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2021, 07:05

Nacionalna služba za zapošljavanje vraća se neposrednom radu uz lični kontakt sa nezaposlenima i tražiocima posla, a poštovaće se mere nošenja maski i održavanja fizičke distance.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.