NS počinje kampanju za izbore u Beogradu

Izvor: RTS, 17.Jan.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS počinje kampanju za izbore u Beogradu

Gradski odbor NS počinje zvaničnu kampanju za raspisivanje izbora za skupštinu grada Beograda, čiji je cilj "zaštita građana i grada", rekao predsednik beogradskog odbora te stranke Borivoje Borović.

Nova Srbija zatražila je raspisivanje vanrednih izbora u Beogradu zbog, kako navode, prevelike zaduženosti grada i centralizacije vlasti.

Predsednik beogradskog odbora NS Borivoje Borović rekao je novinarima u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu da gradski odbor NS >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << danas počinje zvaničnu kampanju za raspisivanje izbora za gradsku skupštinu, čiji je cilj "zaštita građana i grada Beograda".

Borović je naveo da zaduženje grada za most preko Ade Ciganlije iznosi 232 miliona evra, 140 miliona evra za most koji treba da poveže Borču i Zemun, a da je 170 miliona evra budžetski deficit zbog kog će grad morati da se zaduži kod komercijalnih banaka.

Kako je rekao, most preko Ade je potpuni "saobraćajni promašaj" i dodao da su gradske vlasti potpuno zapostavile razvoj komunalnog sistema i da ne vode računa o ravnomernom razvoju svih delova grada.

Predsednik beogradskog odbora je negodovao i zbog zoniranje građevinskog zemljišta koje će, prema njegovoj oceni, uticati na smanjenje investicija.

Aktivisti NS su u Knez Mihailovoj ulici delili letke u kojima su navedeni razlozi za vanredne izbore u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.