Izvor: TvojPortal.com, 24.Jan.2012, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Na jednu otvorenu, tri zatvorene radnje

Izvor:bizlife.rs  Iako Vlada Vojvodine tvrdi da je nezaposlenost pod kontrolom, čini se da se u Novom Sadu privatnici sve češče odlučuju da stave katanac na svoje poslovanje.
To potvrđuje i činjenica da je, i pored popusta prilikom rentiranja, veliki broj lokala u Novom Sadu prazan, prenosi B92.


Troškovi, nove takse i smanjen promet naterali su Cvetka Mihaljicu da posle 20 godina sruši kiosk u centru Novog Sada. Sad već bivši radnici završili su na birou, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << a on je od uspešnog preduzetnika poslovanje sveo na ovu radnju sa polupraznim rafovima.
"Plaćali smo za tende, plaćali smo što nam frižider stoji ispred trafike, a promet je bio smanjen 50 odsto. Još dođe inspekcija, sad će doći i naći će neku manu, rećiće iskrivljena ti je cena. Odeš kod sudije za prekršaje i to je odmah kazna", kaže Mihaljica.
Totalna rasprodaja i sablasno prazni lokali u poslovnom centru "Lupus" potvrđuju da se građani sve ređe odlučuju na samostalan biznis. Prema podacima Vojvođanskog udruženje trgovaca, na jednu otvorenu radnju u Novom Sadu dolaze čak tri zatvorene.
"Povećava se cena goriva, cena gasa, grejanja, taksi... A istovremeno vas ograničavaju maržama, najnovija je sad ova marža na jogurt. Smešno, jer jer ja treba da prodam 200 jogurta da zaradim 80 dinara, to je za celu nedelju. Ko da plati radnike, njihove doprinose? Ili ona izmišljotina da treba da se plati i SOKOJ-u za slušanje muzike", objašnjava Slavica Petkovska Brkić iz Vojvođanskog udruženja trgovaca.
Ona dodaje da odobren popust na rentu lokala gotovo ne znači ništa, jer je ranije cena zakupa znatno porasla.
To, prema njenim rečima, znači da će se negativan trend zatvaranja lokala nastaviti, jer se država trudi da cene životnih namirnica ne budu visoke, dok preduzetnicima stalno poskupljuju troškovi poslovanja.

Novi Sadvojvodinaregioninezaposlenostradnje

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.