NS: Agencija evidentirala prekomerna zagadjenja u Boru

Izvor: Beta, 11.Jun.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Agencija evidentirala prekomerna zagadjenja u Boru

Narodna stranka (NS) Bor upozorila je danas na višenedeljno prekomerno zagadjenje u Boru iz pogona topionice bakra kompanije "Zidjin Bor Copper" i zatražila razgovor sa rukovodstvom te kompanije."Prema izveštaju Agencije za zaštitu životne sredine, Odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha, u maju su detektovana prekoračenja zagadjujućih materija u vazduhu na sva tri merna mesta - Bor Brezonik, Bor Gradski park i Bor Institut", navodi se u saopštenju te stranke.Narodna stranka navodi da je sa ostalim opozicionim odbornicima tražila prijem kod generalnog direktora Zidjin Bor Copper, Long Jia, radi upoznavanja i razgovora, ali da nisu dobili nikakav odgovor."Mi smo strpljivi, ali je očigledno da se sa njihove strane izbegava susret. Možda im je od strane vlasti sugerisano da sa opozicijom nemaju potrebe da razgovaraju", saopštila je NS.U Boru je primetno povremeno veće zagadjenje vazduha pogotovo u jutarnjim i večernjim satima.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS: Agencija evidentirala prekomerna zagađenja u Boru

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2019

Narodna stranka (NS) Bor upozorila je danas na višenedeljno prekomerno zagađenje u Boru iz pogona topionice bakra kompanije "Ziđin Bor Copper" i zatražila razgovor sa rukovodstvom te kompanije..."Prema izveštaju Agencije za zaštitu životne sredine, Odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha, u maju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.