NOVI SAD: Blokiran račun vrtića, deci preti gladovanje

Izvor: Press, 03.Jul.2013, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI SAD: Blokiran račun vrtića, deci preti gladovanje

Direktor PU "Radosno detinjstvo" Marko Grgurović kaže da je direktna posledica blokade to što neće moći da plaćaju dobavljačima za hranu i nabavku sredstava za higijenu, ali i tehničko održavanje objekata.
- Pored toga, deo plata neće moći da bude isplaćivan za zaposlene koje finansiramo iz prihoda ustanove - kaže Grgurović.
Prema njegovim rečima, reč je o dugu koji je nasleđen od prethodne uprave. On je podsetio i da pored ovoga "Radosno detinjstvo" i dobavljačima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << duguje još 359 miliona dinara.
- Te dugove mi kao ustanova ne možemo sami da vratimo. Uspeli smo da reprogramiramo deo dugovanja dobavljačima, ali ne sve, tako da je samo bilo pitanje vremena kada će se ovo desiti - objasnio je Grgurović i dodao da je sreća u nesreći što je blokada došla u letnjem periodu kada je samo 20 odsto dece u vrtićima.
- Nemamo hrane na zalihama, tako da sve zavisi od dobre volje dobavljača. Srećom smo u poslednjih šest meseci redovno servisirali sve naše obaveze i poštovali dogovorene reprograme, tako da očekujem da će nam dobavljači izaći u susret - objasnio je Grgurović.

 
Kako nezvanično saznajemo, uprava PU "Radosno detijstvo" za pomoć se obraćala gradu, ali je iz gradske uprave za finansije rečeno da nema zakonskih osnova za to, te da to mora da reši Uprava za obrazovanje.
Od Uprave za obrazovanje u toku jučerašnjeg dana nismo uspeli da saznamo kako će rešiti novonastali problem. Nezvanično saznajemo da će se rebalansom budžeta, koji je na dnevnom redu Skupštine grada 8. jula, obezbediti sredstva za isplatu duga.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.