Izvor: Blic, 13.Okt.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI NAPADI U ALEPU Rusi bombardovali pobunjenike

U najnovijim sukobima u Alepu stradao je veći broj civila i u teritoriji koju kontrolišu pobunjenici, i u delu grada koji je pod kontrolom državne vojske.

Ruski i sirijski avioni sproveli su danas nove napade na Alep, gde je u bombardovanjima na pobunjeničke četvrti u poslednjih 48 sati poginuo najmanje 71 civil, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Više od dvadeset vazdušnih udara potresli su u jutros u zoru nekoliko pobunjeničkih četvrti u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istočnom delu Alepa, dok su istovremeno sirijske vladine snage napredovale u severoistočnom delu grada i zauzele brda iznad sektora pod kontrolom pobunjenika,naveo je isti izvor.

Opservatorija nije mogla da navede da li ima nastradalih u današnjem bombardovanju.

Snage sirijskog predsednika Bašara al Asada pokrenule su 22. septembra ofanzivu za zauzimanje celog Alepa, bivšeg ekonomskog centra zemlje, podeljenog od 2012. na delove pod kontrolom pobunjenika i pod kontrolom vlade.

Tu operaciju podržava ruska avijacija koja je pojačala svoje vazdušne udare početkom nedelje.

U bombardovanjima u utorak poginulo je 56 civila među kojima sedmoro dece, rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman, a još 15 civila je poginulo juče.

"Bilans nastradalih raste jer mnogi ljudi umiru od posledca povreda dok su druga tela i dalje blokirana pod ruševinama", rekao e Rahman.

Opservatorija je navela i da je osam civila poginulo u dva dana, u utorak i sredu, u pobunjeničkom granatiranju vladinih četvrti Alepa.

U granatiranju ubijeno četvoro dece, škola meta?

Najmanje četvoro dece poginulo je danas u granatiranju oblasti koja se nalazi pod kontrolom vladinih snaga u zapadnom delu Alepa, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Opservatorija, sa sedištem u Britaniji, navela je da su granate pale u blizini jedne škole.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.