NOVA INFORMACIJA: Evo gde će biti SAHRANJEN Šaban Šaulić!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA INFORMACIJA: Evo gde će biti SAHRANJEN Šaban Šaulić!

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je posle teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj

Kralj narodne muzike u kolima je bio sa vozačem i kumom, a nesreća se dogodila u okolini Bilefelda u kojem je pevao.

Nemačka policija objavila je zvanični izveštaj teške saobraćajne nesreće.

Kako se sazanje, Šaban će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Veliki deo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << detinjstva je proveo u Bijeljini. Rani život Šaban i njegova starija sestra su živeli veoma skromno jer roditelji nisu imali stalne prihode. Otac je prodavao lutriju, a majka igračke. Pevača je pazila sestra čija je obaveza bila i da vodi računa o domaćinstvu. Pored muzike, Šaban je bio veoma talentovan za sport.

Stric Alija je smatrao da više novca može da zaradi kao muzičar. Jednom ga je pozvao da peva u kafani u kojoj se provodio sa društvom. Pošto ga je Šaban smatrao velikim autoritetom, nije se usudio da ga odbije. Otpevao je pesmu: "Jablani se povijaju" i napunio kafanu. Nastavio je tu da peva i da dolazi sa drugovima.

Za PGP RTS je izdao prvu singlicu sa još tri pesme: "Zasviraj mi, Cigo, tužnu pjesmu", "Ne plači, srce" i "U kafani ja usamljen". Sa 18 godina se preselio u Beograd što mu je, kao detetu iz provincije, teško palo. Ljudi su čuli za njega, ali niko nije znao kako izgleda.

Sa suprugom Gordanom imao je troje dece, dve ćerke Ildu i Sanelu i sina Mihajla. Ilda je, iako se Šaban u početku protivio, krenula njegovim putem i postala poznata pevačica.

Takođe, imao je i vanbračnog sina Roberta koga je priznao i plaćao mu je alimentaciju do 18. godine. Mediji tvrde da on jako teško živi u Zrenjaninu i da nema novca za osnovne potrepštine. Šaban je smatrao da je njegova supruga ponela najveći deo tereta oko vaspitanja njihove dece jer je on često bio odsutan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

(FOTO) NAKON SMRTI PEVAČA, OGLASILA SE CUCA! NEKA SVI ZNAJU DA JAKO PATIM: Pozlilo joj kada je čula...

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2019, 00:57

Kralj narodne muzike, Šaban Šaulić poginuo je posle teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj..Zajedno sa Šabanom Šaulićem u vozilu koje je krenulo put aerodroma bili su njegov kum Slobodan Boban Stojadinović i muzičar Mirsad Kerić...Prema nezvaničnim informacijama, oni su posle nastupa u Nemačkoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.