NIS u Bici za porodilišta

Izvor: B92, 05.Jun.2013, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS u "Bici za porodilišta"

Kikinda -- Kompanija NIS donirala je CTG aparat Opštoj bolnici u Kikindi i nastavila učešće u "Bitci za porodilišta". NIS je u akciji prikupila gotovo pet miliona dinara.

Takođe, prikupljene su i različite vrste robne pomoći.

Akcija je započeta krajem prošle godine, kada je NIS odlučio da, umesto za troškove pripreme i slanja prazničnih čestitki poslovnim partnerima, izdvoji novac za učešće u akciji Fonda B92 čiji je cilj opremanje svih porodilišta u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neophodnom medicinskom opremom.

Inicijativi menadžmenta ubrzo se priključiо veliki broj zaposlenih NIS-a iz cele zemlje - dobrovoljnim prilozima u novcu, odeći i opremi za bebe. Pored uređaja koji je doniran kikindskoj bolnici, u akciji NIS nabavljena su još 23 CTG aparata za 18 zdravstvenih ustanova u čak 16 gradova širom Srbije.

"Strategija NIS-a je da bude društveno odgovorna kompanija u svakoj lokalnoj zajednici u kojoj ostvaruje biznis. Na ovu akciju smo posebno ponosni. Prvo, jer naš prilog znači pomoć boljoj zdravstvenoj nezi u porodilištima u Srbiji, što je posebno važno ako se zna da na mladima svet ostaje. Drugo, zato što su naši zaposleni pokazali veliku solidarnost i filantropiju, budući da je svako od njih učestvovao onoliko koliko je mogao kako bi pomogao onima kojima je pomoć neophodna", rekao je ovom prilikom Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a.

"CTG aparati se koriste za nadgledanje rada bebinog srca u periodu pozne trudnoće i tokom samog porođaja, i od ogromne su pomoći pri utvrđivanju eventualnih rizika koji nastaju po bebino zdravlje. U tom smislu, ova donacija će znatno doprineti trudu naših lekara da u svakom trenutku obezbede najbolju moguću negu bebama i njihovim mamama", izjavio je dr Milan Mitrić, direktor Opšte bolnice u Kikindi.

Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92 je izjavio ovom prilikom:

"Već od samog početka bilo je jasno da NIS ulazi u našu akciju punim srcem. Inicijativa koja istovremeno dolazi od strane same kompanije, ali i od svih njenih radnika koji su odlučili da, svako u okviru svojih mogućnosti, doprinesu najvažnijoj bici u Srbiji danas, daje sasvim novu dimenziju značenju korporativne društvene odgovornosti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.