NIS: Dividende akcionarima u avgustu ili septembru

Izvor: Blic, 25.Jul.2013, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS: Dividende akcionarima u avgustu ili septembru

Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće krajem avgusta ili početkom septembra dividende akcionarima, izjavio je danas generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da je NIS sve pripremio za isplatu dividendi i podsetio da će akcionarima po osnovu dividendi ukupno biti isplaćeno 12,4 milijarde dinara, odnosno 75,83 dinara po akciji.

Kravčenko je rekao i da je NIS u prvom polugodištu ove godine ostvario dobit od 19,1 milijardu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dinara, što je 13 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

On je rekao da su padu dobiti kompanije doprinele veće poreske obaveze NIS-a, koje je kompanija izmirila, a koje su u prvih šest meseci ove godine porasle za 37 odsto na 52,2 milijarde dinara u odnosu na isti period lane.

Pored povećanja poreza, na poslovanje kompanije je, prema njegovim rečima, loš uticaj imala i slaba finansijska disciplina od strane osnovnih partnera NIS-a što je dovelo do povećanja nenaplaćenih potraživanja.

- Srbijagas, Petrohemija i JAT su dužnici od kojih najviše potražujemo- rekao je Kravčenko.

On je dodao da će "bez obzira na negativnu makroekonomsku situaciju u zemlji NIS ispuniti plan za realizaciju investicionog programa i regionalnog razvoja biznisa".

Što se tiče ukupne zaduženosti prema bankama, Kravčenko je rekao da je ona ostala na istom nivou, kao i da je struktura ukupnog duga prema bankama ostala ista.

Kreditne bankarske obaveze NIS-a prema rezultatima prvog polugodišta 2013.godine iznose 423 miliona američkih dolara.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NIS: Dividende akcionarima u avgustu ili septembru

Izvor: GdeInvestirati.com, 25.Jul.2013

BEOGRAD - Naftna industrija Srbije isplatiće dividende akcionarima krajem avgusta ili početkom septembra, izjavio je danas generalni direktor NIS-a Kirill Kravchenko. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.