NIŠ DOBIO PRVU SIGURNU KUĆU

Izvor: Kurir, 21.Avg.2011, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIŠ DOBIO PRVU SIGURNU KUĆU

NIŠ- Žene žrtve nasilja dobile su u Nišu svoju Sigurnu kuću, u koju će se, zajedno sa svojom decom, u ponedeljak useliti 11 žena i osmoro dece, koje su do sada bile smeštene u Prihvatilištu za žene i decu.

Radovi na izgradnji Sigurne kuće počeli su pre dve i po godine, sredstva su obezbeđena od donatora, a zvanično otvaranje najavljeno je u Skupštini grada za 23. avgust, objavljeno je na skupštinskom sajtu.

Ministarstvo za rad i socijalnu politiku izdvojilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << milion dinara, Kompanija "Filip Moris" 1,3 miliona dinara, OTP banka i "Msje Brikolaž" pomogli su sa po 500.000 dinara u novcu i meterijalu.

Zaposlene žene u banci "Sosijete žerenal" odrekle su se ove godine osmomartovskih poklona i koktela i ta sredstva uplćena su za završetak Sigurne kuće.

Kako je gradska većnica Dušica Davidović ranije izjavila Tanjugu, površina Sigurne kuće iznosi 388 kvadratnih metara i u svakom trenutku moći će da primi 25 žena sa decom.

Garant finansiranja Sigurne kuće je Skupština grada, čiji su odbornici usvojili osnivačka dokumenta i doneli odluku o izboru rukovodstva ustanove. Uz pomoć Advokatske komore u Nišu, žrtvama nasilja biće obezbeđena besplatna pravna pomoć.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.