NIN izašao bez naslovne fotografije

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIN izašao bez naslovne fotografije

Izdavač nedeljnika NIN, kompanija Ringijer Aksel Špringer Srbija, saopštila je da se novi broj tog nedeljnika pojavio na kioscima bez sporne naslovne fotografije jer smatra da je naslovnica koja je prethodno bila najavljena neprimerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

"Iako je naslovna strana promenjena, sadržaj članka 'Afera oružje: Ko ruši Krušik' ostaje, naravno, nepromenjen", saopštio je izdavač.

Saopštenje

Ringier Axel Springer Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

NIN bez fotografije na naslovnoj strani https://t.co/VO4WK2MMzO pic.twitter.com/20lXuxcNer

Novi broj NIN-a je na društvenim mrežama u sredu najavljen s naslovnicom na kojoj se nalazi predsednik Aleksandar Vučić kako obilazi štandove na sajmu naoružanja. Fotografija je napravljena iz takvog ugla da je cev puške usmerena pravo u njega.

Novi broj NIN-a sutra u prodaji!https://t.co/VQXe5KlHGh pic.twitter.com/omGUWfpmtZ

Tanjug je reagovao povodom prethodne naslovnice NIN-a, navodeći da to nije njihova fotografija, već "kropovana" fotografija Tanjuga sa koje je isčeno dve trećine sadržaja.

"To što je NIN objavio na naslovnoj strani nije fotografija Tanjuga i takva nikada nije objavljena ni u Tanjugovom servisu, niti u bilo kojem drugom mediju. Ono što je NIN objavio je jedan kadar sa originalne, Tanjugove fotografije, koju je NIN isekao, fokusirajući se na deo kadra u kojem je puška 'uperena' u predsednika Vučića", navodi se u saopštenju agencije Tanjug koje prenosi RTS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izdavač: Novi broj NIN-a izašao je bez naslovne fotografije

Izvor: Beta, 28.Nov.2019

Izdavač nedeljnika NIN, kompanija Ringijer Aksel Špringer Srbija, saopštila je danas da se novi broj tog nedeljnika pojavio bez sporne naslovne fotografije jer smatra da je naslovnica koja je prethodno bila najavljena neprimerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer."Iako je naslovna strana promenjena,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.