NEPRISTOJNA LUTKA Rusija zabranila plišane ježeve

Izvor: Blic, 30.Okt.2015, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NEPRISTOJNA LUTKA" Rusija zabranila plišane ježeve

U Rusiji je zabranjena plišana igračka ježa proizvedena u Kini, jer njen "pupak" liči na vaginu. Ruski ombudsman za zaštitu prava dece Genadij Prokorjčev rekao je da su igračke "erotične" i da su se u prodavnicama pojavile sa ciljem da "izopače rusku naciju".

Iako proizvođači tvrde da je neobični prorez na stomaku plišanog ježa pupak, ruski zvaničnici su sigurni da se radi o vagini i provokaciji ruske nacije.

Ombudsman Prokorjčev tvrdi da polovina prsta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << može da prođe kroz prorez i tvrdi da je on napravljen da bi imitirao vaginu, prenosi portal tv.mig.ru.

- Ako ne reagujemo na takve igračke, uskoro će se naša deca igrati muškim ježevima sa vidljivim muškim genitalijama. Kada su mi poslali fotografije, odmah sam video da to nije pupak. Te igračke imaju jasnu erotisku konotaciju - kaže on.

Igračke su fotografisane u gradu Vladimir u Vladimirskoj oblasti u Rusiji, ali su nađene i u predgrađu Moskve.

Ombudsman je optužio i ilegalne radnike iz Kine zbog toga što su uspeli da ih donesu i u predgrađa Moskve.

- Iskreno, verujem da su igračku proizveli Kinezi koji žive u okolini Moskve i da su na taj način hteli da se našale. Dobro je da je menadžer tržnog centra u kom su ove igračke pronađene odlučio da ih izbaci iz svog objekta - kaže Prokorjčev.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija zabranila plišane ježeve zbog "vagine"

Izvor: Radio 021, 30.Okt.2015

U Rusiji je zabranjena plišana igračka ježa proizvedena u Kini, jer njen "pupak" liči na vaginu. Ruski ombudsman za zaštitu prava dece Genadij Prokorjčev rekao je da su igračke "erotične" i da su se u prodavnicama pojavile sa ciljem da "izopače rusku naciju"...Iako proizvođači tvrde da je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.