NEMOJTE JESTI ZUTI SNEG Evo gde je napadao

Izvor: medio.rs, 03.Feb.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMOJTE JESTI ZUTI SNEG Evo gde je napadao

Ova retka pojava izazvala je veliku zabrinutost kod ljudi: jedni smatraju da je u pitanju radioaktivna supstanca koja je obojila sneg u narandžasto, a drugi ipak misle da neka hemijska tečnost zaslužna za ovu boju

Stanovnici grada Saratova u Rusiji očevici su jedne fenomenalne pojave. U pitanju je sneg žuto-narandžaste boje kao pomorandžine kore koji je prekrio sve površine ovog grada na 800 kilometara od Moskve.

Šokirani građani su slike snega čija je >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << boja varirala od svetložute do intezivnonarandžaste delili na društvenim mrežama.

Ova retka pojava izazvala je veliku zabrinutost kod ljudi - jedni smatraju da je u pitanju radioaktivna supstanca koja je obojila sneg u narandžasto, a drugi ipak misle da neka hemijska tečnost zaslužna za ovu boju.

Bilo je čak i onih koji su se uplašili za svoj vid i doživljaj boja u prostoru.

Lokalni stanovnici su kontaktirali s novinskom agencijom “Slobodne novosti” kako bi ispitali ovaj fenomen.

Printskrin: Instagram/kseniya_kuryachaya

Direktor servisa za vremensku prognozu Mihail Boltukhin je izjavio da građani nemaju razloga za brigu jer je ovo uobičajeni događaj koji je bezopasan za ljude i životinje.

Printskrin: Instagram/sofia_um

– Ovaj narandžasti sneg izazvao je ciklon iz zapadne Sahare koji je doneo pesak iz afričke pustinje u Rusiju – objasnio je Mihail.

Pogledajte video:

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.