NEMCI POSLALI MESIJA KUĆI

Izvor: Kurir, 03.Jul.2010, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMCI POSLALI MESIJA KUĆI

BEOGRAD - Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je u Kejptaunu ubedljivo savladala Argentinu sa 4:0. Dvostruki strelac bio je Miroslav Kloze u 67. i 88. minutu, a po jedan gol dali su Tomas Miler u trećem i Arne Fridrih u 74. minutu.

Izabranici Joahima Leva će u polufinalu igrati protiv pobednika utakmice Španija-Paragvaj. Već u četvrtom minutu "panceri" su postigli prvi pogodak, pošto je Bastijan Švajnštajger centrirao sa leve strane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a Miler glavom sa peterca poslao loptu iza leđa Serhija Romera. To je bio 200. pogodak Nemačke na Mundijalima.

Posle primljenog gola Argentinci su preuzeli terensku inicijativu, ali je Nemačka pretila iz kontranapada.

U 23. minutu Miler je pronašao Klozea, čiji je udarac sa desetak metara završio iznad gola.

Prvi ozbiljniji šut ka golu protivnika Argentina je uputila u 34. minutu preko Fernanda Iguaina, ali je golman Nemačke Manuel Nojer bio siguran. Tri minuta kasnije Argentini je opravdano poništen gol Iguaina zbog ofsajda.

Napadač "pancera" Lukas Podolski pokušao je u 38. minutu da iznenadi Romera, ali je šutirao pored gola. Pet minuta kasnije pokušao je i Miler, ali je štoper Nikolas Burdiso izbio loptu u korner.

Argentina je nešto bolje igrala na početku drugog poluvremena, a u 49. minutu Anhel di Marija je sa 20 metara gađao pored stative. U 63. minutu Karlos Tevez je šutirao sa distance, ali je Nojer ponovo dobro intervenisao.

Posle početnog pritiska u drugom delu meča, "gaučosi" su polako ostajali bez daha, a u 68. minutu Nemci su širom otvorili vrata polufinala.

Akciju je počeo Miler, proigrao Podolskog na levoj strani, igrač Kelna poslao je loptu na peterac gde je najsnalažljiviji bio Kloze, koji je  odigrao 100. utakmicu za Nemačku.

Posle drugog primljenog pogotka bilo je evidentno da Argentinci ne mogu da izbegnu poraz, a u 74. minutu Švajnštajger je na levoj strani prevario trojicu protivničkih igrača i uposlio štopera Fridriha, koji je sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu.

Konačan rezultat postavio je, drugim golom na meču, a 52. u reprezentativnoj karijeri, Kloze, posle kontranapada i asistencije Podolskog.

Stadion: Grin Point u Kejptaunu Gledalaca: 68.000 Sudije: Irmatov (Uzbekistan), Iljasov (Uzbekistan), Koškarov (Kirgistan).

Žuti kartoni: Maskerano, Otamendi (Argentina), Miler (Nemačka).

ARGENTINA: Romero, Otamendi (Pastore od 70'), Demikelis, Burdiso, Hajnce, Maskerano, M. Rodrigez, Di Marija (Aguero od 75'), Mesi, Iguain, Tevez.

NEMAČKA: Nojer, Lam, Mertesaker, Fridrih, Boateng (Jansen od 72'), Kedira (Kros od 78'), Švajnštajger, Miler (Trohovski od 84'), Ezil, Podolski, Kloze.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.