NEMAČKU TRESE SKANDAL: Šolc ojadio Nemačku za 30 milijardi evra?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023, 15:10

NEMAČKU TRESE SKANDAL: Šolc ojadio Nemačku za 30 milijardi evra?!

Nemački kancelar Olaf Šolc biće proveren da li je umešan u prevaru "tešku" 30 milijardi evra.

Naveo je da nemačka opozicija želi da pokrene parlamentarnu istragu o "verovatnoj umešanosti Šolca u skandal utaje poreza velikih razmera".

Reč je o slučaju od pre više od pet godina, kada je Šolc bio gradonačelnik Hamburga, a povezan je sa širim slučajem, u kojem je država oštećena za više od 30 milijardi evra tako što su neke banke, kompanije i pojedinci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od vlasti dobili povraćaj poreza za troškove koji nikada nisu nastali.

Regionalni parlament u Hamburgu planira da pozove Šolca u istražnu komisiju koja istražuje skandal.

Nemački kancelar je pod lupom zbog veza sa jednom od hamburških banaka umešanih u šemu za utaju poreza.

On se tokom mandata gradonačelnika tri puta se sam sastao sa jednim od vlasnika banke MM Warburg & Co koja je do tada je već bila pod istragom Poreske uprava Hamburga.

Ta uprava je nameravala da vrati 47 miliona evra koristi stečene putem prevare.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.