NBS prodala 50 miliona evra, kurs 97,3

Izvor: Blic, 22.Jan.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS prodala 50 miliona evra, kurs 97,3

Narodna banka Srbije prodala je danas 50 miliona evra na Međubankarskom deviznom tržištu kako bi sprečila prevelike dnevne oscilacije kursa.

Ovo je treća intevrencije NBS na deviznom tržištu od početka ove godine, na kojem je uključujući i današnju intervenciju prodala 87 miliona evra.

NBS juče nije intervenisala na Međubankarskom tržištu, dok je u januaru prodala 37 miliona evra radi sprečavanja prevelikih oscilacija kursa dinara.

Indikativni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kurs formiran u prepodnevnoj trgovini devizama na Međubankarskom tržištu iznosi 97,5292 dinara za evro, navodi se na sajtu NBS (www.nbs.rs).

Kako je objavila NBS, dinar je danas ojačao prema evru za 0,02 odsto i zvanični srednji kurs je 97,3454 dinara za evro. Evro danas vredi oko dve pare manje nego juče kada je kurs bio 97,3702 dinara za evro.

Dinar je ove godine bio najslabiji 13. januara, kada je zvanični srednji kurs bio 97,47 dinara za evro, a najjači je bio prvog radnog dana u godini, 4. januara, kada je zvanični srednji kurs bio 95,97 dinara za evro.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.