NAUČNICI POTVRDILI: Sreća je u seksu i alkoholu

Izvor: Kurir, 08.Maj.2013, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAUČNICI POTVRDILI: Sreća je u seksu i alkoholu

Od ispitanika je traženo da poređaju aktivnosti koje ih najviše ispunjavaju u tri kategorije - zadovoljstvo, uključenost i značenje, a seks je na sve tri liste završio na prvom mestu

Seks je definitivno najomiljenija ljudska aktivnost, a odmah iza su se našli zabava i ispijanje alkohola.

Zanimljivo je da se Fejsbuk našao na listi najmanje omiljenih aktivnosti.

Tokom istraživanja, koje su radili naučnici sa Univerziteta Kanterburi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa Novog Zelanda, od ispitanika je traženo da poređaju aktivnosti koje ih najviše ispunjavaju u tri kategorije - zadovoljstvo, uključenost i značenje, a seks je na sve tri liste završio na prvom mestu.

Drugo mesto osvojile su zabave i opijanje, što možda baš i nije prelaskavo za ljudski rod, a na listi najmanje omiljenih aktivnosti su oporavak od bolesti i, verovali ili ne - Fejsbuk.

Tek nakon toga slede ozloglašeni kućni poslovi, učenje, predavanja i pranje veša.

Šta najviše usrećuje pripadnike ljudske vrste:

1. seks

2. opijanje

3. volontiranje

4. meditacija / religija

5. čuvanje dece

6. slušanje muzike

7. druženje

8. hobiji

9. kupovina

10. igrice

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

NAUČNICI POTVRDILI: Sreća je u seksu i alkoholu

Izvor: Dzungla.org, 08.Maj.2013

Od ispitanika je traženo da poređaju aktivnosti koje ih najviše ispunjavaju u tri kategorije – zadovoljstvo, uključenost i značenje, a seks je na sve tri liste završio na prvom mestu. Opširnije na Kurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.