Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2018, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NARODNI RECEPT za borbu protiv OKUPATORA: Prirodni saveznik ČUVENIH gerilaca (FOTO)

Popularan je širom Arapskog poluostrva i Roga Afrike

Svi oni koji su pratili težak rat u Jemenu mogli su primetiti na snimcima sa ratišta kako nesalomivi šiitski borci Huti stalno nešto žvaću.

#Yemen Civil War is #Somalia Civil War Reloaded.#Clanism#Khat#LotsofGuns#IdleYouths pic.twitter.com/iPjIubXAoF

— Ahmed Mohamed (@Asmali77) June 6, 2015

Poput indijanaca u Južnoj Americi koji žvaću lišće koke, stanovništvo Jemena je našlo lek >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za svoje tegobe u prirodi.

#Houthis controlled by #Khat and #hatred To destroy #Yemen #Renewal_Of_Hope pic.twitter.com/7F5KouHmZP

— الفلوة (@alfloh) April 24, 2015

Taj narodni recept koji je raširen u Jemenu, ali i na Zapadnom rogu Afrike se zove kat.

U pitanju je opijat koji se dobija od istoimene biljke, a koji žvakanjem izaziva stanje euforije, gubitak apetita i razbuđenost.

Yemen imposes weekday ban on khat sale due to "security, social and health" concerns https://t.co/V2V6MKssKK pic.twitter.com/lCL65O0OAd

— Al Jazeera News (@AJENews) May 16, 2016

U teškim klimatskim prilikama koje vladaju u Jemenu, na ogoljenom terenu i visokim temperaturama Kat je postao prirodni saveznik u borbi protiv agresije Saudijske Arabije i njenih saveznika.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.