NAPADNUT BROD! Britanska mornarica digla uzbunu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2024, 22:38

NAPADNUT BROD! Britanska mornarica digla uzbunu!

Kritična situacija

Teretni brod napadnut je večeras kod Adenskog zaliva, najverovatnije iz drona koji je nosio bombu, a lansirali su ga jemenski Huti, tvrdi britanska vojska.

Napad se desio na oko 110 kilometara jugoistočno od Adena, gde je dron udario u brod, navela je Britanska agencija za pomorske trgovinske operacije (UKMTO), deo britanske ratne mornarice koja nadgleda plovne puteve na Bliskom istoku, preneo je AP.

Kapetan broda javio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da je izbio požar na plovilu, koji je ubrzo ugašen, a vlasi istražuju okolnosti pod kojima je došlo do incidenta. Britanska vojska nije odmah identifikovala brod, niti je rekla koga sumnjiči za napad, a nijedna grupa nije preuzela odgovornost.

Jemenski Huti su ispalili nekoliko sličnih napada na brodove od novembra u Adenskom zalivu i Crvenom moru zbog, kako kažu, podrške Hamasu i Palestincima usled napada Izraela.

SAD i saveznici su izveli tri ture vazdušnih napada ciljajući mesta gde su Huti prošle nedelje, u pokušaju da odvrate militante od napada na brodove.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.