NAPADNUT AERODROM KRALJ ABDULAH Ima mnogo povređenih

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2021, 07:21

NAPADNUT AERODROM "KRALJ ABDULAH" Ima mnogo povređenih

Velika materijalna šteta pričinjena

Deset osoba je povređeno u napadu dronom sa eksplozivom na aerodrom "Kralj Abdulah" u saudijskom gradu Jazan, u blizini granice sa Jemenom, prenosi Rojters pozivajući se na državnu saudijsku agenciju SPA.

Povređeno je šest Saudijaca, tri državljana Bangladeša i jedan Sudanac.

U napadu su razbijeni i pojedini fasadni prozori aerodroma, rekao je portparol koalicije predvodene Saudijskom Arabijom.

Jemen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je poprište sukoba od 2014. godine, kada je pobunjenički pokret Huti preuzeo kontrolu u većem delu zemlje, uključujući glavni grad Sanu.

Vojna koalicija predvođena Saudijskom Arabijom intervenisala je u Jemenu 2015. godine i podržala vladine snage, boreći se protiv Huta, koji su povezani sa Iranom.

Huti nisu odmah preuzeli odgovornost za napad, ali ta grupa redovno lansira bespilotne letelice i raketne na Saudisjku Arabiju.

Jemen je jedna od najsiromašnijih arapskih zemalja. Prema podacima UN, za oko odsto od 24 miliona stanovnika Jemena potrebna je humanitarna pomoć.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRONOM PUNIM EKSPLOZIVA NA SAUDIJSKI AERODROM 10 povređeno

Izvor: Kurir, 09.Okt.2021

Deset osoba je povređeno u napadu dronom napunjenim eksplozivom na aerodrom King Abdulah u saudijskom gradu Jazan u blizini jemenske granice, javljaju službeni saudijski mediji.

Nastavak na Kurir...

Napad dronom na saudijski aerodrom; u eksploziji ranjeno deset osoba

Izvor: B92, 09.Okt.2021

Deset ljudi povređeno je u napadu dronom napunjenim eksplozivom na aerodromu u saudijskom gradu Jazan u blizini jemenske granice, prenose mediji...Povređeno je šest Saudijaca, tri državljana Bangladeša i jedan Sudanac...U napadu su razbijeni i neki fasadni prozori aerodroma, dodao je portparol koalicije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.