NALED danas predstavlja 100 preporuka za manje birokratije

Izvor: Press, 29.Jan.2016, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NALED danas predstavlja 100 preporuka za manje birokratije

Ukidanje zdravstvene knjižice, pojednostavljivanje ostvarivanja prava na porodiljsku nadoknadu, te formiranje međuresornog tela koje će koordinirati inspekcijama, neke su od ukupno 100 preporuka iz NALED-ove Sive knjige, koja će danas biti predstavljena u Beogradu.
           Primera radi, ova organizacija predlaže i ukidanje sudskih taksi na odgovor na tužbu, na prigovor protiv rešenja o >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izvršenju, na prvostepenu odluku ako nije pravnosnažna, na podnošenje žalbe i vanrednog pravnog leka, kao i ukidanje takse na drugostepenu odluku i odluku po vanrednom pravnom leku ako sud ukine presudu i vrati predmet sudu nižeg stepena na ponovno suđenje.
U ovom osmom izdanju Sive knjige precizno su navedeni problemi koje je ova organizacija uvidela u svakom pojedinačnom resoru, odnosno ministarstvu, kao i predlozi za rešavanje.
Siva knjiga će biti predstavljena na IX godišnjoj konferenciji, koja će biti održana u Jugoslovenskoj kinoteci, a kojoj će prisustvovati ministri, brojni privredni lideri, gradonačelnici, visoki predstavnici međunarodne zajednice, navedeno je u saopštenju NALED-a.
Kako je saopštio NALED, prisustvo su potvrdile potpredsednice vlade Zorana Mihajlović i Kori Udovički, kao i ministri Željko Sertić, Nikola Selaković i Aleksandar Vulin.
NALED će tom prilikom, dodeliti priznanja "izuzetnim pojedincima iz državne uprave i lokalne samouprave koji su najviše doprineli primeni zakona i reformama u Srbiji tokom 2015".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Glavne preporuke razvoj e-uprave

Izvor: Akter, 29.Jan.2016

Ukidanje parafiskalnih nameta i formiranje registra taksi i naknada, razvoj e-uprave i pojednostavljivanje procedure za porodiljsku naknadu, ključne su preporuke privrede za smanjenje birokratije u 2016. ponuđene Vladi Srbije u novom, osmom izdanju NALED-ove Sive knjige..U Sivoj knjizi koja donosi...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.