Izvor: B92, 04.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA BLOKADE GRANICE RS PREMA SRJ I HRVATSKOJ

Banjaluka -- Predstavnik opstinskog Udruzenja izbeglih i raseljenih Srba u Republici Srpskoj "Ostanak" iz Modrice Lazar Ristic je najavio da ce izbeglice u utorak u 12:00 blokirati vise granicnih prelaza prema Jugoslaviji i Hrvatskoj. On je na konferenciji za novinare rekao da ce izbeglice blokirati granicne prelaze prema SRJ kod Bratunca, Zvornika, Race i Pavlovica mosta i prema Hrvatskoj kod Srpskog Broda i Modrice.

Ristic je istakao da ce blokada ovih granicnih prelaza i saobracajnica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u RS trajati sve dok se predstavnici vlasti, odnosno premijer Mladen Ivanic, ne pojavi i ne obeca izbeglicama da ce njihovi problemi biti reseni. Prema njegovim recima, izbegla i raseljena lica odlucila su se na takav potez zbog sporog resavanja pitanja izbeglica.

Portparol policije RS Zoran Glusac je potvrdio da su sluzbe bezbednosti dobile najavu Udruzenja izbeglica i raseljenih lica o blokadi granicnih prelaza. On je rekao da ce se policija tokom najavljenog protesta izbeglica "ponasati u skladu sa zakonom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.