NA IVICI SMO NUKLEARNOG RATA! Severna Koreja spremna za NAPAD na SAD!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA IVICI SMO NUKLEARNOG RATA! Severna Koreja spremna za NAPAD na SAD!

Severnokorejski državni mediji su osudili američku vojnu vežbu na Korejskom poluostrvu

i upozorili da ovakav potez može dovesti do nuklearnog rata. U tekstu objavljenom u novimana Rodong Sinmun, SAD su optužene za vojne provokacije, koje povećavaju rizik od nuklearnog rata na maksimum.

Foto: Reuters

- Korejsko poluostrvo je najveće bure baruta na svetu sa najvećim rizikom za nuklerni rat. SAD sigurno ulaze u novi svetski rat - javljaju severnokorejski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mediji.

Lokalni mediji otpužuju Trampovu administraciju da koristi Korejsko poluostrvo za skretanje pažnje sa ozbiljne krize moći američkog predsednika u SAD-u. Američke vazdušne snage su poslale dva B-18 strateška bombardera koji su izveli testiranja bojevom municijom u Južnoj Koreji. Borbeni avioni Južne Koreje i Japana su takođe učestvovali u vežbi.

Američka vojska je saopštila da je vežba "demonstrirala američku čeličnu posvećenost odbrani saveznika". Cilj vežbe je bio da uništi neprijateljske lokacije lansiranja projektila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.