Izvor: Politika, 10.Jun.2014, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzičko proleće u Beogradu

„Beograd nisu samo Terazije i Slavija, Beograd je drugarčina, Beograd je boemčina”, orilo se u dvorani Doma sindikata na završnoj večeri novoustanovljenog festivala zabavne muzike „Proleće u Beogradu”. Publika je dlanovima davala ritam dok su Zafir Hadžimanov i glumica Katarina Gojković pevali pesmu „Beograd stari bekrija”. Ambasadoru makedonske kulture u Srbiji pridružio se na sceni sin Vasil koji ga je na klaviru pratio u izvođenju nekoliko pesama. Posetioci su pucketali prstima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uz melodiju „Plavi žaket” na tekst Duška Radovića, a od pevača i kompozitora tražili su da otpeva i pesmu „Maj”. Pošto je umetnik u Domu sindikata proslavio svoj sedamdeseti rođendan i petu deceniju karijere, od publike je tražio da sa njim peva pesmu „Od ljubav ne se bega”.

Ekstra Nena pevala je serenadu „Beograd volim kad sviće”, a zatim je nastupio Žarko Dančuo sa evergrinom „Sve moje jeseni su tužne”. Publiku su zabavili i Leo Martin, Lena Kovačević, Zoran Georgijev, Lola Novaković, Beti Đorđević, Nada Pavlović, Kemal Monteno, Maja Odžaklijevska, „Lutajuća srca”, Lado Leskovar, Miki Jevremović, Dejan Cukić...

Sve numere izvođene su uz pratnju orkestra Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” kojim je dirigovao Vojkan Borisavljević. Program su vodili glumci Katarina Gojković i Goran Sultanović.

A. V.

objavljeno: 10.06.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.