Muzeji odbijaju svatove

Izvor: Večernje novosti, 20.Jul.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzeji odbijaju svatove

Mladenci traže najoriginalnija mesta za fotografisanje "KULTURNI" zahtevi mladenaca za originalnim svadbenim fotografijama poslednjih godina nemaju meru! Zbog jedinstvenih slika i uspomena u foto-albumima budući supružnici obraćaju se nekim od najeminentnijih kulturnih institucija. Tako nevesta nikada neće sesti u stolicu u Muzeju Ive Andrića, ili na sofu u Konaku kneginje Ljubice. Vrata za mladence zatvorena su i u Zavičajnom muzeju Zemuna, ali i u Narodnom pozorištu.- >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Često dobijamo zahteve od budućih supružnika u želji da se fotografišu na nekoj od lokacija koje pripadaju našoj ustanovi - navode iz Muzeja grada Beograda. - Iako je opšte poznato da to nije moguće, stižu nam i dve-tri molbe mesečno. Svakoga odbijamo, bez izuzetaka.Donedavno, mlade su pozirale na stepeništu zgrade Geozavoda, ali je Gradski zavod za zaštitu spomenika grada Beograda pre nešto više od šest meseci doneo zabranu. Inače, do tada je ova lokacija bila izuzetno popularna, pa se dešavalo da i do deset parova dnevno ima zakazano fotografisanje u ovom objektu.Mladoženje zato svoje neveste mogu da odvedu u neki od muzeja u privatnom vlasništvu, poput Muzeja automobila i u Dom Jevrema Grujića.- Nema tu nikakve specijalne tarife - iskren je Bratislav Petković, vlasnik muzeja. - Mladenci i svatovi samo moraju da plate ulaznice, u iznosu od 200 dinara. Mogu da se slikaju gde god žele, pa i da uđu u neku od limuzina. MLADOŽENjA U ZUBARSKOJ FOTELjIDA mašta nema granicu, potvrđuje i fotograf iz prestonice, koji decenijama fotografiše isključivo mladence.- Kad su mi rekli da dođem u zubarsku ordinaciju, mislio sam da se šale - priseća se Marko Petrović. - Mlada je želela da u venčanici, sa maskom na licu, popravlja zube mladoženji. Ipak, najoriginalnija ideja bila je da se slikaju na golf terenima, kao i na Hipodromu sa konjima.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Muzeji i druge kulturne ustanove odbijaju mladence

Izvor: Radio 021, 21.Jul.2016, 07:40

Zbog jedinstvenih slika i uspomena u foto-albumima budući supružnici obraćaju se nekim od najeminentnijih kulturnih institucija...Tako nevesta nikada neće sesti u stolicu u Muzeju Ive Andrića, ili na sofu u Konaku kneginje Ljubice. Vrata za mladence zatvorena su i u Zavičajnom muzeju Zemuna, ali...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.